Comunicat al Federatiei Serviciilor de Securitate 06.07.2017

Secretariat FSS

Pe data de 5 iulie 2017 a avut loc Adunarea Generala a Federatiei Serviciilor de Securitate in cadrul careia a fost prezentat raportul de activitate al Consiliului Director pentru perioada 2015-2017. De asemenea a fost aleasa conducerea organizatiei si au fost stabilite obiectivele pentru perioada 2017- 2019.

Printre cele mai importante decizii ale Consiliului Director al Federatiei au fost mentionate constituirea comitetului sectorial pentru securitate privata la nivel de sector economic, celebrarea „Zilei Securitatii Private in Romania” in fiecare an la data de 11 Noiembrie, adoptarea Programului international OSPA pentru recunoasterea excelentei profesionale in securitatea privata, organizarea de dezbateri pe probleme de legislatie si de achizitii publice.

In ceea ce priveste realizarile, au fost mentionate organizarea in cooperare cu Confederatia Europeana a Serviciilor de Securitate a celui de-al doilea Seminar Best Value pentru achizitia de servicii de securitate pe criterii de calitate precum si a primei editii a Galei Trofeelor OSPA. Au fost evidentiate de asemenea demersurile fructuoase, cel putin partial, in promovarea punctelor de vedere ale industriei in privinta legislatiei achizitiilor publice si a dialogului social.

Domnul Gabriel Badea a fost reconfirmat in functia de Presedinte, in timp ce dl. Liviu Mateescu si dl. Bogdan Sovar au fost votati in functia de Vicepresedinti ai Federatiei. Din Consiliul Director mai fac parte in calitate de membri domnii Stelian Arion, Silvian Pena, Cristian Soricut, Rene Pasculescu, Marius Grigore si Liviu Vladulescu, iar domnii Niculae Ungar, Anton Gagiu si Doru Dragne sunt membri supleanti. Durata mandatului Consiliului Director este doi ani.

In perioada urmatoare Federatia Serviciilor de Securitate si-a propus sa fie cel putin la fel de activa si si-a fixat obiective pe linii de actiune de mare relevanta pentru acest sector economic, respectiv imbunatatirea mediului de afaceri, promovarea actiunilor impotriva practicilor ilegale, care viciaza mediul concurential, incurajarea cresterii nivelului profesional si a calitatii in serviciile de securitate si perfectionarea cadrului legislativ de reglementare, cresterea prestigiului public si a reputatiei sectorului securitatii private in Romania.

Totodata, Federatia si-a propus sa mentina linii de dialog constructiv cu autoritatile, in special cu autoritatea de reglementare in domeniu, precum si cu institutii si alte categorii de detinatori de interese in legatura cu securitatea privata. Nu in ultimul rand promovarea dialogului social la nivelul sectorului este o preocupare importanta a Consiliului Director.

In continuare Federatia va urmari cu atentie si va transmite puncte de vedere pe care le va sustine pe toate caile in legatura cu toate proiectele legislative curente si viitoare, relevante si de impact pentru securitatea privata, in spiritul urmaririi intereselor legitime ale acestui sector economic.

In acest an cu ocazia Zilei Securiatii Private in Romania, sub egida Federatiei Serviciilor de Securitate, vor fi organizate trei evenimente de larg interes atat pentru profesionistii din domeniu, dar mai ales pentru beneficiarii de servicii si publicul larg: a doua editie a Galei Trofeelor OSPA Romania pentru Excelenta Profesionala in domeniul securitatii private, a treia editie a seminarului Best Value dedicat promovarii Ghidului pentru Achizitii Publice de Servicii de Securitate, precum si Expozitia de Securitate SECURE ROMANIA 2017.

Federatia Serviciilor de Securitate este cea mai importanta organizatie patronala de nivel federativ a industriei de securitate din Romania, reuneste trei organizatii profesionale si patronale si reprezinta 254 de societati specializate cu un numar de 34.000 de angajati. Federatia Serviciilor de Securitate din Romania este membra a Confederatiei Nationale Patronale din Industrie, Agricultura si Servicii.